Вас приветствует группа компаний ЗакарпатЕвроТранс

Опубликовано: 19-07-2013 (0 раз прочитано)
 
tel_site
Опубликовано: 10-12-2010 (0 раз прочитано)
ЛЕГЕНДАРНЫЙ FIAT 500 НА ФЕСТИВАЛЕ AUTOMOBILE INTERNATIONAL 2019

190131_Fiat_01_Fiat_500_1957

Бренди Fiat таі FCA Heritage – підрозділ групи, що займається захистом і просуванням історичної спадщини брендів Alfa Romeo, Fiat, Lancia і Abarth, – взяли участь в цьому престижному заході, що проводиться в Hôtel des Invalides, щоб дати широкій публіці шанс особисто познайомитися з безперечним символом світового дизайну: Fiat 500. Більш того, на паризькому заході жаданий «prix d’honneur» був вручений Роберто Джоліто, всесвітньо відомому дизайнерові і «батькові» Fiat 500 2007 року, який тепер очолює FCA Heritage з 2015 року.

Прожектори чітко спрямовані на символ автомобільного дому Fiat, який є зіркою вражаючої виставки, в якій чергуються історичні автомобілі, останні зразки, побудовані на базі 500, і нові спеціальні серії. Природно, спільним знаменником є легендарний автомобіль, розроблений Данте Джакоза, який за свою 43-річну кар’єру створив дуже багато найважливіших автомобільних проектів, в тому числі оригінальний 500 «Topolino», а потім Nuova 500 1957 року.

Зокрема, на стенді представлені історичні автомобілі 500 D (1963) і Giardiniera Jolly (1972), що належать приватним колекціям, а також останні концептуальні автомобілі Trepiùno (2004) і 500 Coupé Zagato (2011) і найперший новий 500 2007 року – всі з колекції FCA Heritage. Виставку доповнено новою спеціальною серією 500 від Repetto, створеною виключно для французького ринку.

Історія міфічного Fiat 500, автомобіля, який завоював постійне місце в колективній уяві, зі статусом, який виходить за рамки автомобільного світу як такого, є воістину захоплюючою. Саме 4 липня 1957 року в Туріні був запущений «великий маленький автомобіль» Nuova 500, який незабаром повинен був стати символом масового володіння автомобілями. Незважаючи на свої невеликі розміри, дизайн Данте Джакоза максимально збільшив простір усередині, створивши дивно місткий інтер’єр, здатний вмістити чотирьох пасажирів. Складаний люк з тканини в стандартній комплектації надав цьому бюджетному автомобілю відчуття розкоші, а також скоротив використання сталі, матеріалу, який в той час був дуже дорогим, але необхідним для виробництва автомобіля.

Через 50 років після його народження, знову в Туріні, був представлений Fiat 500 нового покоління. Він був приречений на світовий успіх – продавався в 100 країнах світу і завоював безліч нагород, в тому числі «Автомобіль року» і «Compasso d’oro». Без сумніву, секрети його довговічності включають його здатність розвиватися, не жертвуючи своєю індивідуальністю, що підтверджується більш ніж 30 спеціальними серіями – на базі Fiat 500 і Abarth 595 – які з’явилися за останні 11 років. В цілому, з 2007 року по теперішній час було побудовано більше 2 мільйонів 110 тисяч автомобілів Fiat 500, дійшовши до більш ніж 6 мільйонів, якщо додати їх до попередньої моделі, що випускалася з 1957 по 1977 рік, що робить його одним з найбільш продаваних Fiat всіх часів.

Концепт-кар Fiat Trepiuno (2004)

Створений Центром дизайну Fiat Design Centre концептуальний автомобіль «Trepiuno» дебютував на Женевському міжнародному автосалоні в 2004 році. Після того, як публіка сприйняла його з великим ентузіазмом, цей прототип виявився попередником нового Fiat 500, випущеного в Турині 4 липня 2007 року, з успіхом переосмисливши автомобіль, який був передвісником масового володіння автомобілями в Італії, і чітко оновивши його до рівня сьогоднішнього дня. У «Trepiuno» був абсолютно унікальний стилістичний і конструктивний підхід, заснований на концепції «спрощеного використання»: дуже містка кабіна була особливо безпечною і зручною, почасти завдяки захисному кільцю, яке оточувало і виділяла її. Цей концептуальний автомобіль, що відрізняється округлими сучасними лініями і використанням матеріалів нових технологій, відмовився від традиційного компонування сидінь 2 + 2, щоб прийняти принцип 3 + 1, щоб максимізувати можливості реконфігурації інтер’єру.

Fiat 500 (2007)

Запущений 4 липня 2007 року, Fiat 500 дуже скоро став маніфестом «нового Fiat», втілюючи оригінальний підхід і нову філософію дизайну автомобіля, рівно через 50 років після дебюту першого Fiat 500. Його силует міцно відображений в колективній уяві в Італії і за її межами, оскільки його історія нерозривно пов’язана з історією цілого покоління пристрасних, захоплених власників, які міцно затвердили його імідж як успішного, надійного, недорогого автомобіля і підняли його до звання символу кращих років свого життя , охопленого настроєм безтурботних, радісних веселощів. Fiat 500 пов’язаний з їх спогадами про молодість і пам’яттю про щасливе минуле, в яке деякі з них хотіли б, в деякій мірі, повернутися. Під час створення нового Fiat 500 метою Fiat було не копіювання існуючого автомобіля, а його відтворення: новий 500 ознаменував початок інноваційного процесу, який чітко виявив амбіції бренду в позиціонуванні на ринку. Зберігаючи віру в філософію свого попередника, Fiat 500 і раніше приділяв велику увагу інноваціям, які він вперше представив у своїй категорії. Автомобіль на виставці – це номер 001 відкривального випуску Fiat 500.

Концепт-кар Fiat 500 Coupé Zagato (2011)

У 2011 році на Женевському міжнародному автосалоні відбулася презентація концепт-кара 500 Zagato, купе 2 + 2, побудованого однією з найвідоміших в світі дизайнерських компаній в області автомобільної промисловості в партнерстві з Fiat Design Center. Прототип мав приголомшливі лінії, які надавали йому по-справжньому спортивний сучасний стиль, не порушуючи традиції дизайну автомобіля. Його дизайн був натхненний зразком, створеним Zagato в 1950-х роках на базі Fiat 500. Хоча в той час відомий італійський дизайнер повністю переосмислив стиль 500-х, дизайнери нинішньої моделі зберегли його загальні риси, схожі на лінії купе, але при цьому зробили їх більш агресивними: наприклад, два горба на даху (справжній товарний знак Zagato) дозволив підтримувати високий рівень комфорту в салоні автомобіля зі зменшеним кліренсом автомобіля.

Fiat 500 від Repetto (2018)

Елегантність і індивідуальність, розкіш і традиції: Fiat 500 і Maison Repetto об’єднують зусилля для створення вишуканого Fiat 500 від Repetto, спеціальної серії виключно для французького ринку, яка, після запуску в минулому році, стає безперечним символом італійської креативності та проектує її в майбутнє. Ключові особливості включають в себе ефектний зовнішній вигляд в індивідуальному кольорі Opéra Bordeaux, елегантні вставки у вигляді балетних ліній, розкішний інтер’єр, який нагадує про вічну привабливість оригінального 500, і сидіння зі шкіри Poltrona Frau тютюнового кольору. Інтер’єр кольору слонової кістки ідеально поєднується з панеллю приладів, також кольору Opéra Bordeaux. Fiat 500 від Repetto є прекрасним прикладом здатності 500 розвиватися з плином часу, при цьому завжди залишаючись унікальним. Дійсно, автомобіль успішно трансформувався, щоб продемонструвати зв’язок з новими сферами, включаючи технології, моду, дизайн, розкішний яхтинг і тепер балет, ставлячи нові цілі, постійно оновлюючи себе, але при цьому ніколи не втрачаючи свій позачасовий, культовий статус.

Роберто Джоліто

Здобувши вищу освіту в галузі промислового дизайну в Римі в 1985 році, він почав працювати в якості позаштатного дизайнера для меблевих і дизайнерських фірм. У 1989 році він приєднався до Fiat Design Center, працюючи над інноваційними електричними прототипами. Його першим проектом, для якого він розробив інтер’єр і екстер’єр, був Fiat Downtown, представлений в повністю функціональною версією на Женевському міжнародному автосалоні 1993 року. У наступному році він розробив ще один електричний концепт-кар без викидів, Fiat Zic, який дебютував на швейцарській виставці в 1994 році. У тому ж році він почав працювати над концепцією компактного хетчбека, яка повинна була привести FIAT до презентації та виробництва популярного 6-місного Fiat Multipla (довжиною всього 4 метри) з інноваційною концепцією двох рядів по три сидіння в кожному. У 2002 році Джоліто став першим керівником Центру передового дизайну Fiat Group, який повинен був розробити перший концепт-кар, натхненний культовим старим Fiat 500 (Fiat Trepiùno, Женева 2004) і багатьма іншими автомобілями, призначеними для виробництва, в тому числі Fiat Grande Punto і Fiat Qubo. У 2007 році Джоліто запустив у виробництво новий Fiat 500, який також отримав нагороду «Автомобіль року», і в тому ж році був призначений керівником Центру дизайну Fiat і Abarth в Турині. У 2008 році він отримав титул Eurostar 2008 від журналу Automotive News і нагороду за інновації в галузі дизайну від президента Італії. У 2011 році Fiat 500 він був удостоєний «Compasso d’Oro» комісією ADI (Асоціація промислового дизайну Італії). У 2012 році Джоліто став віце-президентом Fiat Chrysler Design в регіоні EMEA, щоб контролювати весь асортимент нових продуктів європейських брендів Fiat Chrysler Automobiles. 2015 року він був призначений главою підрозділу Heritage компанії FCA Італія для роботи зі спеціальною групою з координації діяльності, спрямованої на збереження спадщини всіх історичних автомобілів Групи.